MEBIS SA, aruncată pe piață la 1,1 milioane euro. Terenul are 2,7 ha, imobilele desfășurate au 1,7 ha

MEBIS SA, aruncată pe piață la 1,1 milioane euro. Terenul are 2,7 ha, imobilele desfășurate au 1,7 ha

Fosta MEBIS SA, acum în faliment, este scoasă la vânzare de agențiile imobiliare pentru 1,1 milioane euro. Prețul este mult sub nivelul pieței, proprietatea valorând, spun sursele BistritaBusiness.ro, cel puțin 3-4 milioane euro. 

Fabrica (suprafață totală 17.593 mp) a fost construită în 1980 și a beneficiat de o ultimă reabilitare în 2007. Ca regim de înălțime, imobilul variază între două și trei niveluri. Terenul are o suprafață totală 26.914 mp.

MEBIS SA, deținută de SAMS Center SA (53%), de SIF Banat (27%) și TRANSGAZ SA (17%), a intrat oficial în faliment în 2009, cu datorii către statul român de peste 5 milioane lei și alte milioane de lei către creditori privați.

Acționarul principal, SAMS Center SA, firmă deținută de antreprenorul Constantin Samson, a intrat și el în faliment în 2009, cu datorii de milioane către stat și către terți.

Ridicată pe ruinele MEBIS și SAMS, NOVAROM Construct SRL (controlată de același Constantin Samson prin Elena Samson), a ajuns să fie executată silit de ANAF, instituție care i-a scos halele la vânzare la începutul lunii iulie. NOVAROM Construct e a treia firmă pusă pe butuci.

Costel Samson, fost primar în Azuga, are o avere estimată la câteva sute de milioane euro de către media de business.

 

Categories: Business in top

About Author