DIMEX începe lucrările în Maramureș, pe marele contract de 13 mil. euro

DIMEX începe lucrările în Maramureș, pe marele contract de 13 mil. euro

În câteva zile, DIMEX demarează lucrările de reabilitare a DJ 187 – Valea Ruscovei (jud. Maramureș), unul dintre cele mai mari proiecte derulate de compania bistrițeană, cu o valoarea de cca. 13 mil. euro. Șeful Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a semnat miercuri documentul de începere a lucrărilor.

La finalul lunii decembrie 2019, proiectul tehnic destinat ”Proiectării și execuției lucrărilor de reabilitare a DJ187 -Leordina (DJ18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte” a fost predat executivului Consiliului Județean Maramureș. Documentatia a fost realizata de catre S.C. Explan S.R.L. Cluj-Napoca in calitate de proiectant al asocierii S.C. Dimex 2000 Company S.R.L – Conrep SA.

Reabilitarea drumului presupune lucrări pe o suprafaţă de 20.139 metri, cu o lăţime a părţii carosabile de 6 metri. Principalele categorii de lucrări vizează realizarea de terasamente, suprastructură drum, dispozitive de evacuare şi scurgere a apelor, conoslidări şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei. De asemenea, vor fi reabilitate patru poduri existente pe acest tronson rutier.

’Din luna martie 2020 ne vedem în şantier, iar suma de 64 de milioane de lei va fi investită pentru reabilitarea celor 20 de km de drum judeţean, cu durată maximă de execuţie de un an şi jumătate”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Compania Dimex-2000 Company, lider al asocierii, a realizat în 2018 o cifră de afaceri 129,4 mil. lei (27,8 mil. euro), în creştere cu 72% faţă de anul anterior. Dimex se ocupă de construcţia şi întreţinerea drumurilor şi a podurilor, construcţii civile, industriale, reţele de apă şi canalizare, consolidări şi ziduri de sprijin, staţii de tratare şi epurare. Compania furnizează betoane industriale şi rutiere, mixturi asfaltice şi închiriează utilaje de construcţii și este controlată de familia Scurtu.

Categories: Business in top

About Author