Dolha confirmă nominalizarea ca prefect și a renunțat deja la funcția din PNL

Dolha confirmă nominalizarea ca prefect și a renunțat deja la funcția din PNL

Stelian Dolha, fostul – până ieri – prim-vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud, a confirmat pentru BistritaBusiness.ro că este o chestiune de zile până când va primi numirea în funcția de prefect al județului.

“Cred că că în următoarea ședință de Guvern desemnarea noului prefect al județului nostru va fi pe ordinea de zi. Ieri am solicitat partidului suspendarea din funcția mea politică și aștept derularea procedurilor. Statutul de înalt funcționar public îl am, pentru că mandatul de parlamentar pe care l-am avut e asimilat cu acest statut. Am devenit între timp și funcționar public, cum prevede legislația în vigoare, deși e cumva ciudat să fii înalt funcționar public și să nu fie suficient” a spus Stelian Dolha. Acesta a mai spus că funcția de prefect nu exclude total o posibilă candidatură a sa, în viitor, la funcția de președinte al Consiliului Județean, așa cum s-a tot vehiculat: “sunt două lucruri distincte, două etape distincte”.

Prin suspendarea lui Dolha din funcția politică, poziția de prim-vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud devine vacantă, între cei care au prima șansă de a o ocupa, spun sursele noastre, fiind liderul organizației municipale Sorin Hangan. Acesta din urmă vizează o candidatură pentru fotoliul de primar al Bistriței, unde este într-o competiție internă cu Ioan Turc, președintele filialei județene a PNL. Un sondaj local ce va fi organizat după Sărbători va stabili care dintre cei doi este mai bine cotat la intenția de vot a bistrițenilor.

Categories: Local

About Author