Primăria Bistrița construiește încă 5 blocuri sociale în Viișoara

Primăria Bistrița construiește încă 5 blocuri sociale în Viișoara

Primăria Bistrița construiește încă 5 blocuri sociale în Viișoara. Lucrările la primul bloc și la rețelele exterioare aferente au început deja. Constructorul are termen 2 ani să finalizeze lucrarea. 

Primăria Bistrița continuă să construiască blocuri cu locuințe sociale pentru localitatea componentă Viișoara, construcția primei clădiri fiind deja în curs. Constructorul Amicii Building a câștigat licitația, valoarea investiției ajungând la 7,6 milioane de lei. 

”Executantul Amicii Building are un termen de 24 de luni, valoarea totală a contractului fiind de 7,6 milioane lei cu TVA. Este primul din cele 5 blocuri sociale pe care Primăria Bistrița le va edifica în zonă cu fonduri guvernamentale, pentru a mai rezolva din nevoia stringentă de spații locative la nivelul municipiului”, anunță primarul Ioan Turc.

Vor fi amplasate în Viișoara și locuințe de necesitate, adică acele containere tip apartamente destinate persoanelor care nu-și permit o locuință socială. În localitatea componentă Viișoara, s-au construit până acum 9 blocuri cu 200 de locuințe sociale, urmând alte 160 de locuințe grupate în cele 5 blocuri care urmează a fi construite prin Programul de Construcții de Locuințe Sociale și de Necesitate al Ministerului Dezvoltării. 

Valoarea totală a investiției este de 39,3 mil. lei, din care 5,6 mil. lei de proveniți de la bugetul local și 33,6 mil. lei solicitați de la bugetul de stat. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*