Dorina Cicioc revine la șefia Finanțelor bistrițene

Dorina Cicioc revine la șefia Finanțelor bistrițene

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud are de astăzi un alt șef! Dorina Cicioc revine la conducerea instituției, în locul lui Cristian Parasca.

Cristian Parasca a fost la conducerea Finanțelor bistrițene din aprilie 2014 și va rămâne în continuare în cadrul instituției pe funcția de șef administrație adjunct la biroul “Colectare”. Dorina Cicioc a mai ocupat fotoliul de director al AJFP BN din anul 2010 și până în 2012, când a fost înlocuită de Crin Pântea.

După ce Guvernul PSD a pierdut puterea și a fost înlocuit de liberali, reprezentanții ANAF au anunțat concurs pentru 66 de posturi de directori și șefi în cadrul regionalelor și aparatului central, concurs ce trebuia inițial să aibă loc în noiembrie 2019. La sfârșitul anului trecut concursul anunțat a fost suspendat după ce a generat un val de critici acide.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a precizat că ocuparea posturilor a fost amânată până în martie 2020.

Nu putem aștepta ca șefii de instituții publice, la final de mandat, să declanșeze concursuri la scară largă, concursuri viciate, la care nu pot participa toți aceia care ar dori pe pozițiile scoase la concurs. Mai ales nu acceptăm modurile cum se organizează concursurile. Intenționăm să modificăm regulile privind organizarea concursurilor publice, intenția noastră e să asigurăm transparență totală, publicitate pentru fiecare post scos la concurs, criterii foarte clare de evaluare, iar de asemenea în comisiile de selecție să fie introduși, pe lângă reprezentanții conducerii politice sau conducători cu statutul de funcționari publici,și reprezentanți ai mediului academic care să facă o evaluare obiectivă”, explica ministrul Florin Cîțu.

Categories: Local

About Author