ELECTRICA împrumută 120 de mil. euro de la BEI pentru modernizarea reţelelor

ELECTRICA împrumută 120 de mil. euro de la BEI pentru modernizarea reţelelor

Banca Europeană de Investiţii a încheiat un nou împrumut de 120 milioane euro cu Distribuţie Energie Electrică România S.A. (DEER), filiala de distribuţie a energiei electrice a Grupului Electrica, bani destinați investițiilor, inclusiv în județul Bistrița-Năsăud.

Prima finanţare realizată de Banca Europeană de Investiţii pentru DEER va sprijini consolidarea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din ţară, inclusiv modernizarea şi construirea de noi linii electrice, construirea şi renovarea staţiilor electrice şi instalarea componentelor pentru automatizarea reţelei în România.

Împrumutul de 120 milioane de euro, oferit pe o perioada de 15 ani, prima parte a sprijinului de 210 milioane de euro pentru investiţiile în infrastructura energetică a DEER, şi acordul de garanţie aferent au fost semnate la Bucureşti de către Corina Popescu, CEO Electrica, Valentin Brănescu, CEO interimar al DEER, respectiv, Christian Kettel-Thomsen, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, în prezenţa ministrului român al energiei Virgil-Daniel Popescu.

Noua investiţie va moderniza distribuţia energiei electrice, va reduce pierderile de energie şi va îmbunătăţi fiabilitatea generală a reţelei în Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa- Năsăud, Bihor şi Satu Mare.

Categories: Bursa, Local, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*