Eliminarea supraaccizei la carburanți a scăzut prețurile la toate companiile petroliere mari

Eliminarea supraaccizei la carburanți a scăzut prețurile  la toate companiile petroliere mari

Începând cu 1 ianuarie a intrat în vigoare decizia luată în luna decembrie de Parlamentul României prin care a fost eliminată supraacciza de 0,32 lei/litru pentru benzină și motorină. Consiliul Concurenței susține că eliminarea supraaccizei s-a transmis integral în preţul carburanţilor la pompă la toate companiile petroliere mari.

“Astfel, din datele existente pe platforma Monitorul Preţurilor, reiese că OMV, Petrom, Rompetrol şi Lukoil au scăzut preţurile la pompă cu întreaga valoare a reducerii de accize, din prima zi a anului, atât pentru benzină, cât şi pentru motorină”, scrie într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenței.

Potrivit Consiliului Concurenței, toate marile companii distribuitoare de carburanți din România au scăzut prețul pentru benzină și motorină cu cel puțin 0,32 lei/ litru, chiar dacă unele dintre ele au modificat tarifele după data de 1 ianuarie.

“Totodată, în urma monitorizării, autoritatea de concurenţă a constatat că preţurile carburanţilor s-au menţinut relativ constante la sfârşitul anului trecut, în perioada de la anunţul privind reducerea accizelor şi până la implementarea măsurii neînregistrându-se o tendinţă de majorare a acestora”, mai scrie în același comunicat.

Categories: National

About Author