În ultimii 10 ani, numărul afacerilor din Bistrița-N a crescut cu 55%, locul 3 pe țară

În ultimii 10 ani, numărul afacerilor din Bistrița-N a crescut cu 55%, locul 3 pe țară

Județul Bistrița-Năsăud are acum cca. 20.000 de entități economice (firme și PFA) active, cu 55% mai multe decât în 2009, arată studiul “Trending Business”, publicat recent de specialiștii KeysFin. Într-un top național al creșterii, bistrițenii se află pe locul 3.

La polul opus, județele cu cea mai mică creștere a numărului de afaceri în deceniul trecut sunt Harghita (+2,1%) și Botoșani (+4,8%). Între județele Transilvaniei, Bistrița-Năsăud este lider detașat. Spre exemplu, Clujul a avut o creștere de numai 42%, Mureșul 31%, Maramureșul 11%, Sibiul 34%.

Totuși, ca număr al afacerilor raportat la numărul populației, Bistrița-Năsăud se situează în partea a doua a clasamentului național. “Un deceniu foarte bun, cu o creștere record de 55%, nu salvează două decenii anterioare – perioada 1989-2009 – când în județul nostru nu s-a întâmplat mai nimic în zona antreprenorială. Am pornit de foarte în spate și abia am prins viteză. Dacă păstrăm ritmul, probabil că în următorii zece ani vom intra în plutonul fruntaș al județelor și ca număr de companii.” explică Iulius Dumitru, consultant financiar la Ideas.ro.

Categories: Business in top

About Author