Investitorul imobiliar Marius Negrea a cumpărat cu 550.000 euro fosta Turnătorie a ARIO, de lângă Dedeman

Investitorul imobiliar Marius Negrea a cumpărat cu 550.000 euro fosta Turnătorie a ARIO, de lângă Dedeman

Dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea a achiziționat recent, prin una dintre companiile pe care le controlează, fosta Turnătorie a falimentarei ARIO SA, situată lângă Dedeman. Surse din piața imobiliară spun că tranzacția s-a realizat la cca. 550.000 euro.

Casa de insolvență INSOLBIS a scăpat, după o lungă așteptare, de clădirea și terenul unde a funcționat Turnătoria companiei ARIO SA. Prețul solicitat la licitațiile anterioare, 1 milion euro + TVA, nu a atras ofertanți. Oferta antreprenorului Marius Negrea de la ultima licitație  a fost acceptată însă de lichidatori, prețul coborând la aproape jumătate, pentru că ofertantul nu și-a dorit și ceea ce se găsește în hală și poate fi valorificat la fier vechi.

Dispusă pe două niveluri, hala însumează 12.439,47 mp, iar curtea din față e puțin mai mare de 400 mp.

Cumpărătorul a început deja modernizarea imobilului, demolând tot până la nivelul de structură de rezistență. Ceea ce dorește să facă investitorul acolo nu este public încă, dar foarte probabil nu va fi un complex de locuințe, ci spații industriale și/sau comerciale.

Companii din domeniul confecțiilor metalice precum Nicmar Danci și MetalPro au cumpărat în anii trecuți alte hale ale fostei ARIO și funcționează în ele.

În acest moment, antreprenorul Marius Negrea dezvoltă mai multe proiecte de proporții în paralel, printre care amintim ansamblul de locuințe de pe Lucian Blaga, viitorul imobil cu 10 niveluri de lângă piața de ruși și, iată, clădirea fostei ARIO, situată lângă Dedeman.

 

Categories: Business in top

About Author