Cine a împrumutat “JUPÂNU” cu 16 mil. euro și acum se roagă ca insolvența să meargă bine

Cine a împrumutat “JUPÂNU” cu 16 mil. euro și acum se roagă ca insolvența să meargă bine

Informații noi ies acum la iveală din dosarul de insolvență al grupului de firme Combis – Agro Invest – Hotel Coroana de Aur, controlat de familia Moldovan. Cine sunt cei care au de recuperat cei mai mulți bani?

Cel mai mare creditor din dosar este Banca Transilvania, care are de recuperat în total 77,4 mil. lei (cca. 16 mil. euro). Agro Invest Prod a fost împrumutată de BT cu 34,8 mil. lei, Combis cu 14,2 mil. lei și Hotel Coroana de Aur cu 28,4 mil. lei.

Al doilea cel mai important creditor extern este chiar o altă firmă a familiei Moldovan: Agro-Carn Food Company, care are de recuperat peste 10 mil. lei.

Urmează CEC Bank, cu 6 mil. lei.

O creanță în particular atrage atenția: Riviera Rezidence (divizia imobiliară creată de familia Rus de la Metropolis) are de recuperat 3 mil. lei de la Combis SA.

Lucrurile devin complicate abia când analizăm datoriile rămase între cele trei firme din dosar. De pildă, Combis și Hotel Coroana de Aur au de recuperat 14,4 mil. lei, respectiv 0,9 mil. lei de la Agro Invest Prod. În același timp, Agro Invest Prod are de recuperat 11,3 mil. lei de la Combis.

Cele trei companii au intrat în bloc în insolvență la finalul anului 2019 și au propus deja planurile de reorganizare a afacerilor, încercând să evite varianta falimentului. Aceste planuri urmează a fi sau nu aprobate de instanță. Următorul termen de judecată stabilit de Tribunalul Bistrița-Năsăud va fi în octombrie 2020. Până atunci, trebuie definitivat tabelul cu creanțe.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*