Judecătorii din Negrești-Oaș au refuzat ieri executarea DAN STEEL

Judecătorii din Negrești-Oaș au refuzat ieri executarea DAN STEEL

Judecătoria Negrești-Oaș (jud. Satu Mare) a respins ieri, ca “neîntemeiată”, cererea ArcelorMittal de executare silită a companiei Dan Steel Negrești Oaș. ArcelorMittal are de recuperat peste 2 mil. de euro de la grupul de firme al antreprenorului Dan Vasile.

În acest moment, trei mari creditori luptă pe fronturile mai multor instanțe judecătorești să-și recupereze creanțele.

ArcelorMittal a reușit să obțină la Judecătoria Bistrița executarea silită pentru fabrica din Beclean, dar, iată, a eșuat executarea firmei din Negrești-Oaș, la Judecătoria din orășelul de domiciliu al lui Dan Vasile.

La fel a pățit și Unicredit, căreia instanța din Negrești-Oaș i-a respins, recent, o cerere similară.

Austriecii de la Belmet Handelsgellschaft au cerut insolvența Dan Steel Beclean, însă Curtea de Apel Cluj a respins, de curând, această solicitare.

Conturile firmei din Beclean erau deja blocate încă din octombrie 2019, de către Belmet Handelsgesellschaft. Conform legii, timp de trei luni a putut plăti doar salarii din ceea ce avea în conturi. Acum, că acele trei luni au expirat, salariile celor de la Beclean sunt plătite din cealaltă firmă a grupului, cea din Negrești Oaș. Dacă instanța din Negrești Oaș ar fi acceptat ieri executarea silită, ar fi însemnat că, peste trei luni, grupul Dan Steel nu ar mai fi putut achita salariile angajaților, până la plata datoriilor. Acestea se ridică la cca. 4 mil. euro, doar către cei trei creditori enunțați.

Conform datelor disponibile, declinul Dan Steel Beclean a început în 2016, când cifra de afaceri a scăzut brusc, cu cca. 50 milioane lei. La nivel de 2018, compania din Beclean avea venituri de 138,6 mil. lei și pierderi de 17,3 mil. lei.

Compania Dan Steel Negrești Oaș (care este acționarul firmei din Beclean) a avut aproximativ același parcurs: scădere de cca. 50 mil. lei în 2016 și înjumătățirea practic a afacerii până în 2018. A reușit totuși să mențină un profit, de 190.497 lei.

Cele două firme au împreună peste 400 de angajați.

Categories: Business in top

About Author