Lazany anunță că vin doi medici la UPU! Ar putea crește și numărul paturilor

Lazany anunță că vin doi medici la UPU! Ar putea crește și numărul paturilor

Managerul Spitalul Județean de Urgență Bistrița a anunțat astăzi că la concursul organinzat de instituția pe care o conduce pentru ocuparea celor două posturi de medici disponibile la UPU au fost deja depuse două dosare. Lazany anunță că se fac demersuri și pentru dotarea UPU cu mai multe paturi.

“Pe lângă extinderea de suprafață, noua secție UPU va avea și o modificare a structurii, noi am solicitat deja Ministerului Sănătății să ne aprobe să lucrăm cu 20 de paturi în loc de 13 câte avem în prezent, ceea ce va duce la o diminuare a timpilor de așteptare în UPU. Este una dintre cele mai mari nemulțumiri ale pacienților”, explică managerul spitalului.

Gabriel Lazany spune că de la an an numărul celor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe este tot mai mare. Dacă în 2018 au fost 44.000 de pacienți care au ajuns la UPU, anul trecut numărul a crescut cu aproximativ 10 %, ajungând la 48.500 de pacienți. El este convins că numărul bolnavilor care vor ajunge la Urgențe va fi tot mai mare în fiecare an.

Lazany speră că vor fi creșteri și la capitolul personal, astfel încât cei de la UPU să poată să își facă treaba cât mai competent și mai rapid.

“Acum avem un concurs pentru medici UPU și se pare că vom avea doi candidați pe două posturi, deci s-ar putea să avem doi medici noi în UPU, ceea ce este un lucru îmbucurător. Așteptăm normele de aplicare ale legii privind organizarea rezidențiatului în teritoriu, să vedem cum putem aduce medici rezidenți care să lucreze efectiv la Bistrița”, a adăugat Lazany.

 

Categories: Local

About Author