Lazany propune demolarea clădirii imense din Piața Mihai Eminescu și reconstrucția întregii zone

Lazany propune demolarea clădirii imense din Piața Mihai Eminescu și reconstrucția întregii zone

Candidatul PSD la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că în locul clădirii “monstruoase” din Piața Mihai Eminescu el vede o parcare supraetajată, pe 3 niveluri, spații verzi și locuri de recreere. Zona ar putea fi reamenajată, clădirea actuală demolată, în urma unei negocieri cu proprietarul sau a unei exproprieri.

GABRIEL LAZANY: „Este unul dintre cele mai ambițioase proiecte. Ce înseamnă el de fapt? Înseamnă regândirea întregii zone. Înseamnă construirea unei parcări supraetajate pe amplasamentul acestei clădiri care din punctul meu de vedere este o clădire monstruoasă care nu se încadrează în peisajul urban de viitor al Bistriței. O clădire care va oferi 900 de locuri de parcare pe 3 nivele. 900 de locuri de parcare înseamnă rezolvarea a unui sfert din cele 4000 de locuri de parcare care urmează a fi desființate. Va deveni parc și clădirea parcării, pe zona de etaj. Va fi un parc de 12.000 de mp, care va oferi bistrițenilor un timp liber de excepție. Este gândit cu toate facilitățile de care are nevoie un parc: toaletă, locuri de petrecere a timpului liber. Sunt 3 fântâni arteziene, care sunt rezervoarele de apă necesare pentru stingerea incendiilor care ar putea apărea la parcare. În momentul de față, criza locurilor de parcare din această zonă este amplificată de prezența în această zonă a multor instituții publice: de învățământ, policlinică, poliție, trezorerie”.

În ceea ce privește clădirea uriașă din parc, imobil ce aparține parțial firmei EMI administrată de Gelu Drăgan, Lazany a spus: ”Se va demola. Probabil că vom merge pe varianta de expropriere. Se va declara bun de interes local și se va face o evaluare sau, dacă vor fi alte posibilități legale de cumpărare și demolare, nu excludem această variantă. Vom discuta pentru a rezolva problemele pe cale amiabilă. Agentul economic din această zonă am înțeles că dorește să plece. Dacă dorim lucruri mari pentru oraș, trebuie să ne asumăm anumite decizii. Lucrurile mari nu pot fi făcute decât prin asumare. Atât! În rest, dacă ne împiedicăm de chestii minore, nu vom face nimic pentru orașul acesta”.

Legat de sursa de finanțare a acestui proiect, candidatul PSD afirmă că ia în calcul atât varianta de accesare de fonduri guvernamentale, cât și cea a fondurilor europene. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*