LDP asfaltează ultimele străzi de pământ din Căianu Mic

LDP asfaltează ultimele străzi de pământ din Căianu Mic

Cu o investiție de 4,6 mil.lei, ultimele străzi neasfaltate din comuna Căianu Mic vor fi modernizate. În total, este vorba despre 24 de străzi care au o lungime totală de 6,9 km.

Primarul Paul Știr promitea că nicio uliță sau stradă din comuna pe care o gospodărește nu va rămâne neasfaltată. A reușit să facă rost de banii necesari și în ultimii ani a investit milioane de lei pentru modernizarea străzilor de pământ.

Ultima investiție de acest gen va acoperi cu asfalt toate străzile rămase nemodernizate. Modernizarea va fi făcută de firma Lucrări Drumuri și Poduri, câștigătoare a licitației organizată la începutul acestei luni.

Drumurile pe care urmează să se toarne asfalt sunt în localitățile Căianu Mic, Căianu Mare, Dobric și Ciceu Poieni.

“Termenul de finalizare este de 24 de luni, însă sper că anul viitor vom avea toate străzile asfaltate. LDP va începe de săptămâna viitoare, de luni, lucrările la lotul II, cele 24 de străzi”, a explicat pentru BistrițaBusiness primarul Paul Știr.

LDP va turna asfalt cu lățime de 3-4 m și se va ocupa și de amenajarea șanțurilor, a rigolelor, va monta podețe și indicatoarele rutiere necesare.

La Căianu Mic lista de investiții nu se oprește numai la drumuri. În plan este și modernizarea dispensarului din comună. Investiția se ridică la aproximativ 400.000 lei. La capitolul investiții există planuri și pentru amenajarea a două cămine culturale, unul în Căianul Mare și celălalt în Ciceu Poieni.

Locuitorii din Căianu Mic au deja un teren de fotbal sintetic dotat cu nocturnă și în fiecare localitate din comună există amenajat câte un loc de joacă pentru cei mici.

Categories: Local

About Author