LEONI va aduce la Bistrița 200 de muncitori din Vietnam

LEONI va aduce la Bistrița 200 de muncitori din Vietnam

Pentru a depăși criza forței de muncă și pentru a putea face față volumului mare de comenzi, nemții de la Leoni anunță că vor aduce 200 de muncitori vietnamezi.

Leoni este cel mai mare angajator din județ și cu toate acestea se lovește, ca multe alte firme, de criza de personal. Au încercat să atragă muncitori din județ și chiar au apelat la firme de leasing temporar de personal însă nu au reușit să rezolve problema.

“În încercarea de a rezolva această problemă, am fost nevoiți să fim cât mai creativi și să gândim out of the box. Am început prin a stimula financiar agajații să ne recomande candidați dincercurile lor de prieteni șicunoștințe pentru locurile de muncă disponibile în Leoni. Apoi am apelat la firmele de leasing temporar de personal. Cu toate acestea, în continuare nu reușim să facem față lipsei de forță de muncă din piață. În aceste condiții, investigăm inclusiv varianta importului de angajați din alte țări. Înaceastă toamnă,intenționăm săaducem 200 de persoane din Vietnam pentru un prim test”, explică Delia Hosszu, Commercial Managing Director Leoni Romania.

Dacă rezultatele angajării celor 200 de vietnamezi vor fi celeașteptate, Leoni ia înconsidereare creșterea numărului de angajați străini.

“Considerăm însă că principala noastră responsabilitate este față de mediul economic și social local, astfel încât vom fi mereu atenți la dinamica pieței muncii din județul Bistrița-Năsăud și județele limitrofe”, a mai adăugat Delia Hoszzu.

Leoni are în fabrica de la Bistrița peste 5.000 de muncitori.

Categories: Business in top

About Author