Al doilea cel mai mare angajator din județ dă o veste bună: afacerea nu e încă afectată de furtună!

Al doilea cel mai mare angajator din județ dă o veste bună: afacerea nu e încă afectată de furtună!

Al doilea cel mai mare angajator din județ, cu cca. 2.500 de oameni, nu ia în calcul în acest moment varianta șomajului tehnic și lucrează la capacitate pentru a-și îndeplini contractele, majoritatea pentru clienți industriali din Germania.

„Compania RAAL urmărește cu îngrijorare evoluția blocajelor la nivel de business, național și internațional, și are o comunicare permanentă cu principalii beneficiari. Deocamdată, niciunul dintre marii noștri clienți – majoritatea în Germania – nu a închis porțile și, dimpotrivă, încearcă să traverseze cu fruntea sus această perioadă. Desigur, în funcție de deciziile guvernelor, lucrurile pot evolua într-o direcția neplăcută, dar sperăm să nu se ajungă acolo. Comenzile au scăzut puțin, dar nu îngrijorător” a spus, pentru BistritaBusiness, Clement Ivănescu, directorul de marketing al RAAL.

“Lucrăm și noi la RAAL cu diferite scenarii, dar pe moment suntem în regulă. O mică parte dintre angajați a solicitat să rămână acasă în această perioadă, pentru a putea avea grijă de copii. Ceilalți vin la program normal și încercăm să le asigurăm protecția necesară pentru a-i feri de un eventual contact cu virusul Covid-19. Ca mai toată lumea, întâmpinăm probleme cu aprovizionarea de materiale sanitare, pentru protecția angajaților. Nu există suficienți furnizori și stocuri”, a adăugat Ivănescu.

În opinia acestuia, companiile care vor rezista acestui șoc vor deveni și mai puternice și vor putea beneficia de oportunitățile pe care noua piață – care va rezulta după criză – le va crea.

Despre RAAL

Producătorul de sisteme de răcire RAAL Bistriţa, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, a realizat în 2018 (ultimele date oficiale disponibile) o cifră de afaceri de peste 327 mil. lei (70,3 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior. Compania a avut și un profit net de peste 14,5 mil. lei (3,1 mil. euro), mai mult cu 85% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 2.405 angajaţi, conform datelor de la mfinante.ro.

RAAL Bistriţa se află în TOP 10 exportatori cu capital privat românesc.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*