Licitație de 100 milioane lei pentru transportul public în Bistrița! Își menține TRANSMIXT supremația?

Licitație de 100 milioane lei pentru transportul public în Bistrița! Își menține TRANSMIXT supremația?

După mai bine de 3 ani de la expirarea contractului cu Transmixt SA și după câteva prelungiri prin acte adiționale discutabile, Municipiul Bistrița scoate, în fine, la licitație serviciul de transport public local pe o perioadă de 6 ani, alocând în acest sens 85,7 milioane lei, fără TVA.

 Ofertele pot fi depuse până în 5 decembrie 2018. “Obiectul contractului este delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, cu autobuze, pe raza administrativ teritoriala a Municipiului Bistrita, inclusiv localitatile componente, pe un numar de 21 de trasee”, se arată în anunțul de licitație, potrivit www.licitatiapublica.ro. Criteriile de atribuire a contractului vor fi prețul (pondere de 70%), vechimea parcului auto și gradul de poluare al autovehiculelor (30%).

Interesant că ofertanții trebuie să fii avut măcar 20 milioane de lei cifră de afaceri în ultimii 3 ani fiscali încheiați, iar Transmixt SA se încadrează la limită – încheiind 2015 cu un rulaj de 20.001.476 lei.

Compania Transmixt este deținută de antreprenorul Melente Horoba, are peste 170 de angajați și în 2017 a obținut aproape 1 milion de lei profit net. Din 2009, Transmixt asigură transportul public pentru Municipiul Bistrița, contract care i-a crescut rulajul de peste patru ori, de la 5,4 mil. lei (2008) la 24 mil. lei (2017).

Categories: Local

About Author