Mr. Stone Bistrița cochetează cu falimentul

Mr. Stone Bistrița cochetează cu falimentul

Compania bistrițeană Mr. Stone, unul dintre furnizorii mari de piatră ornamentală din România, se apropie de faliment. Firma, deținută de antreprenoarea Andreea Zegrean, are datorii de peste 1,6 milioane lei la bugetul statului și alte sume importante la furnizori, printre care concernul Saint Gobain.

Creditorii din dosarul de faliment 169/112/2014, aflat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud în stare finală, sunt: ANAF, Saint-Gobain Construction Products Romania SRL, Selcar Internațional SRL, CLD Distribution SRL, UAT Otopeni și Majos Zoltan Iulius, ca persoană fizică. Lichidatorul societății este Cabinetul Individual de insolvență Ioja Paula Sabina. Viitoarea ședință programată de instanță este octombrie 2017.

Despre Mr. Stone

Mr. Stone a avut în 2016 o cifră de afaceri record, de 6,7 milioane lei, cu un profit de 0,26 milioane, la 15 angajați. Firma a avut 7 sedii secundare, în Bihor, Suceava, Brașov, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș și Ilfov. Unul dintre creditorii din dosar, Majos Zoltan Iulius, este fostul asociat principal al companiei, el deținând, până în 2013, 80% din aceasta, Andreea Zegrean fiindu-i asociată cu 20%. În decembrie 2013, Majos îi cedează Andreei Zegrean toate părțile sale sociale, contra sumei de 485.000 lei, iar câteva săptămâni mai târziu, ciudat, Mr. Stone incepe procedura de insolvență. Astăzi, Majos trebuie să primească bani din partea fostei sale firme.

Categories: Local

About Author