MIS GRUP propune o soluție inovativă pentru tratarea asfaltului învechit și a drumurilor de pământ

MIS GRUP propune o soluție inovativă pentru tratarea asfaltului învechit și a drumurilor de pământ

În colaborare cu o firmă din Marea Britanie, compania MIS Grup vine cu o propunere inovativă legată de tratarea asflatului vechi și a drumurilor de pământ, soluție care ar ajuta aceste drumuri să mai reziste câțiva ani, până când se vor găsi fonduri cu care să fie reabilitate.

 Istoric

Înființată în 1999 cu scopul de a activa în industria de prelucrare a lemnului, M.I.S. Grup și-a descoperit rapid și veleitățile de constructor. La trei ani după fondarea afacerii, familia Iugan a început să valorifice anumite elemente de lemn producând șarpante pentru construcții. Au urmat structurile de lemn. În activitatea forestieră, la exploatare, a apărut nevoia de a construi sau reabilita în permanență drumuri, pentru accesul utilajelor.

Compania și-a dezvoltat o divizie care să se ocupe de aceste lucrări, care, în timpul liber, a început să liciteze și construcții de drumuri comunale, județene, naționale, poduri sau amenajări hidrografice. Pas cu pas, compania a devenit unul dintre cei mai mari constructori locali, pe tărâm civil sau industrial. În portofoliul M.I.S. Grup se regăsesc peste 200 de lucrări executate pentru diferiți beneficiari. Alte câteva zeci sunt în curs de realizare.

 Realizări în 2018

2018 a fost anul revenirii pentru M.I.S. Grup, cu o creștere spectaculoasă a veniturilor totale și a cifrei de afaceri, după un 2017 destul de slab. Profitul net realizat, în valoare de 5,2 mil. lei a fost și el unul dintre cele mai bune din istoria afacerii. Prin divizia de construcții, compania a reabilitat în 2018 mai multe drumuri comunale, poduri, școli, cămine culturale.

A livrat, de asemenea, piatră spartă pentru CFR, dar și produse de balastieră și agregate pentru alți constructori. Tot în 2018, M.I.S. Grup a început și dezvoltarea primului ei proiect imobiliar de proporții, un bloc de locuințe de lux, în spatele centrului comercial B1 Shopping din Bistrița.

Prognoză pentru 2019

Anul curent pare cel puțin la fel de reușit ca precedentul pe partea de construcții, M.I.S. Grup derulând câteva lucrări de anvergură, cum ar fi realizarea drumului de acces și a utilităților aferente Complexului Sportiv Polivalent din Bistrița sau modernizarea Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, tot din Bistrița, dar și multe alte lucrări. M.I.S. Grup va ieși și din județ, pentru că a câștigat, împreună cu un partener, licitația pentru introducerea canalizării în comuna Jucu, din Cluj.

În plus, în parteneriat cu o firmă britanică, M.I.S. Grup propune administratorilor de drumuri o soluție inovativă pentru tratarea asfaltului învechit și al drumurilor de pământ. E vorba de o soluție chimică cu care se îmbracă aceste drumuri, pentru a rezista încă 3-4 ani, până la momentul în care se vor găsi fonduri pentru reabilitarea lor completă. Compania bistrițeană aplică deja cu succes acest material pe drumuri din județele Bihor, Bacău, Cluj, urmând ca în acest an să fie realizat și un tronson de drum (demonstrativ) în Bistrița-Năsăud.

Categories: Business in top

About Author