Bătălie mare pentru modernizarea Str. Tărpiului. Cine a intrat în licitație?

Bătălie mare pentru modernizarea Str. Tărpiului. Cine a intrat în licitație?

Toți constructorii mari din județ au depus oferte la licitația pentru modernizarea Străzii Tărpiului (centură-Leoni-pădure), o investiție totală a Primăriei Bistrița în valoare de cca. 15,5 mil. lei. Licitația a avut loc acum câteva zile.

Companiile CML.RO, Îndemânarea Prodcom, ARL Cluj, MIS Grup, Transilvania Grand Construct, Dimex, Far Foundation și Luk Trust Construct 2004 – ca lideri de asocieri – sunt cele care așteaptă acum evaluarea ofertelor.

Contractarea și execuția pentru un tronson din acest drum vor trebui să meargă repede, pentru că Primăria are alocați de la Guvern 2,5 mil. lei exact pentru acest proiect și dacă nu îi consumă până la 31 decembrie va trebui să-i returneze. Primarul Turc chiar a declarat public că va încerca să aibă o discuție de bun simț cu participanții la licitație, rugându-i pe cei care vor pierde să nu depună contestații. În plus, câștigătorul licitației va fi condiționat să finalizeze prima etapă a lucrărilor (în valoare de 2,5 mil. lei) până la final de an, chiar dacă asta va presupune să lucreze și pe timp de noapte.

Până la urmă, Primăria a ales să meargă pe proiectul vechi, pregătit de administrația anterioară, cu trei benzi de circulație, trotuar și pistă de bicicletă până în zona Leoni, iar de acolo spre pădure drumul va continua cu două benzi, trotuar și pistă de biciclete.

Lungimea totală a drumului reabilitat este de 2,73 km, la care se adaugă realizarea unei rețele pluviale în lungime de 3,31 km și a unei rețele de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, pe o lungime de 3,13 km.

Lucrările vor fi executate în câteva etape, pentru acest an deocamdată fiind disponibili doar cei 2,5 mil. lei primiți de la Guvern. Cu acești bani, va fi realizat tronsonul de drum dinspre pădure spre intersecția cu strada Mușcatei. Termenul maxim de execuție ce va fi prevăzut în contract este de 36 de luni.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*