Niculae, ADI Deșeuri: Am creat centre care preiau gratuit deșeurile voluminoase

Niculae, ADI Deșeuri: Am creat centre care preiau gratuit deșeurile voluminoase

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a creat centre care preiau gratuit deșeurile din construcții, voluminoase și electrocasnice. Obiectivul este creșterea responsabilității cetățenilor și reducerea abandonului de deșeuri în natură. 

”În efortul nostru de a avea un județ curat, de a reduce abandonul de deșeuri în natură și de a crește responsabilitatea cetățenilor cu privire la deșeuri, este important să avem o infrastructură accesibilă tuturor pentru a rezolva problema deșeurilor ocazionale. Astfel, s-au creat centre de colectare la nivelul județului, care preiau aceste tipuri de deșeuri în mod gratuit de la cetățeni”, spune Cristian Niculae, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud.

În Bistrița există 2 centre de colectare: pe str. Narciselor, lângă fostul Netex, și în Viișoara, lângă Complexul Heidenfeld.

În județ, centrele de colectare sunt instalate în: Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniștea; Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil; Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia.

Persoanele fizice pot aduce gratuit la aceste centre, deșeurile provenite din construcții (în limita a 200 kg / an / gospodărie), deșeurile electrocasnice și deșeurile voluminoase. 

”Suplimentar, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom SA derulează anual 6 campanii în mediul urban și 4 campanii în zona rurală de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, de la poarta casei sau de pe platformele de colectare din zonele de blocuri. Prin efortul și responsabilitatea de a duce la aceste centre deșeurile, reducem poluarea naturii, conservăm resursele planetei și ne bucurăm de un județ mai curat”, adaugă directorul ADI Deșeuri.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*