O bistrițeancă, instalată în Consiliul de Administrație al TAROM

O bistrițeancă, instalată în Consiliul de Administrație al TAROM

Monica Săsărman a fost numită administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei naționale TAROM, arată cea mai recentă hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.

Aceasta a fost recent numită în CA al TAROM, într-un mandat pe patru luni și îl înlocuiește pe George Florin Rotaru. Monica Săsărman a fost propusă de PSD secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, fotoliu pe care îl ocupă din primăvara primăvară. Înainte de minister, ea a condus ADI Gaz, o structură aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Săsărman este de profesie avocat și a realizat anul trecut venituri de circa 2.800 de euro pe lună din activitatea la cabinetul de avocatură și din funcția de administrator public, potrivit declarației de avere de anul acesta. Conform unei hotărâri a AGOA de la TAROM, administratorii proviziorii sunt remunerați cu suma de 12.500 lei (brut).

TAROM trece vremuri tulburi de ani buni, fără profit și cu mai mulți directori care s-au perindat prin conducerea companiei. Compania națională TAROM a înregistrat o pierdere netă de 208 milioane de lei în prima jumătate a acestui an, potrivit raportării contabile semestriale. Ministrul Transporturilor a declarat recent că operatorul ar putea falimenta dacă nu este pus în aplicare planul agreat cu Comisia Europeană (CE).

Categories: Local, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*