O firmă bistrițeană de brokeraj, ajunsă în Top 3 național, vrea o creștere cu 8% în 2018

O firmă bistrițeană de brokeraj, ajunsă în Top 3 național, vrea o creștere cu 8% în 2018

Compania bistrițeană Transilvania Broker de Asigurare (listată la BVB ca TBK), locul 3 în topul național al branșei, și-a propus o creștere de cca. 8% în 2018, după ce anul trecut a fost în picaj cu 13,8% față de 2016.

În ciuda rulajului mai slab din 2017 (53,8 mil. lei), profitul net a fost cu 11,6% mai ridicat față de anul anterior, ajungând la 3,4 milioane lei. Din această sumă, 2,4 milioane lei au fost repartizați ca dividende în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) care a avut loc ieri, la Bistrița. Pentru 2018, brokerul își propune ca rezultatul net să ajungă la 3,8 milioane.

Compania controlată de Gabriel Login (45%) și Dan Niculae (30,4%) are azi o cotă de piață de aproape 6%, într-o industrie unde activează peste 300 de societăți de brokeraj. În 2017, TBK a vândut pe bursă cca. 20% din acțiuni, intermediarii listării fiind specialiștii de la Goldring SA Târgu Mureș.

“Pentru anul 2018 vom investi mai mult în dezvoltarea reţelei de colaboratori şi a sistemului de management al ofertelor şi clienţilor. Plănuim mărirea echipei prin atragerea unor colaboratori noi, precum şi sprijinirea dezvoltării profesionale pentru colaboratorii noştri actuali. În acest sens, lucrăm în prezent la un proiect de pregătire profesională pe mai multe niveluri şi dezvoltăm platforma de lucru a colaboratorilor pentru a îmbunătăţi modalitatea de gestionare şi emitere a ofertelor către client precum şi gestionarea datelor elementelor conexe ale clienţilor (ITP, rovinieta şi altele) prin adăugarea de noi functionalităţi la platforma existentă.”, arată reprezentanții TBK în raportul pregătit pentru Bursa de Valori București (BVB).

Categories: Business in top

About Author