Proprietarii italieni merg înainte cu vânzarea, în pierdere, a centrelor WINMARKT

Proprietarii italieni merg înainte cu vânzarea, în pierdere, a centrelor WINMARKT

Italienii de la IGD merg mai departe cu vânzarea centrelor Winmarkt din România. Le-au cumpărat cu 182,5 mil. euro în 2008 și acum le-ar vinde cu maximum 120 mil. euro, conform evaluărilor recente, din noul plan de business al grupului.

În cei 16 ani, compania care administrează centrele Winmarkt a obținut profituri din închirieri de cca. 34 mil. euro, ceea ce înseamnă că eventuala vânzare va aduce pierderi grupului-mamă de cca. 30 mil. euro.

Cel mai valoros activ al companiei este Winmarkt Ploiești, cu o suprafață închiriabilă de 19.571 de mp și cu o valoare de piață de 40 de milioane de euro. Principalii chiriași de aici sunt H&M, Carrefour, Flanco, și Banca Transilvania.

Alte șase centre comerciale Winmarkt sunt evaluate la valori cuprinse între șapte și 12 milioane de euro, alte șapte centre mai mici valorează între două și șapte milioane de euro.

Strategia companiei prevede ca activele mai valoroase să fie vândute investitorilor instituționali sau celor locali, iar proprietățile mai mici să fie vândute investitorilor instituționali locali dar și investitorilor privați sau afacerilor de familie.

În Italia, grupul este unul dintre cei mai importanți jucători, cu un portofoliu de malluri și hypermarketuri de aproape două miliarde de euro. În toamna anului trecut, IGD a fost pus sub supraveghere din cauza datoriilor mari, de aproape 1 miliard de euro.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*