Orban: Executivul e pregătit să adopte măsuri care să ajute companiile afectate de COVID-19

Orban: Executivul e pregătit să adopte măsuri care să ajute companiile afectate de COVID-19

Izolat la Vila Lac, premierul Ludovic Orban a susținut o videoconferință în care a anunțat ce măsuri urmează să fie adoptate în lupta cu coronavirusul. Orban a vorbit și despre susținerea mediului de afaceri afectat de pandemie.

Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi (rutier – de marfă), în domeniul ospitalității (cafenele, restaurante) și în alte domenii impactul este foarte mare și Guvernul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronatele și sindicatele, să adopte rapid măsuri pentru comaniile din domeniile afectate”, anunța Ludovic Orban aseară.

Premierul a mai vorbit și despre măsurile care ar trebui aplicate pentru limitarea creșterii prețurilor la unele produse, el amintind aici măștile chirurgicale, mănușile sau dezinfectanții.

Ludovic Orban a anunțat și că la prima ședință de Guvern, care va avea loc miercuri, va fi pregătită o rectificare bugetară menită să ajute sectoarele publice aflate în dificultate din cauza crizei generate de COVID-19.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*