Patronul hotelului HEBE din Sângeorz-Băi va candida la Primăria Constanței

Patronul hotelului HEBE din Sângeorz-Băi va candida la Primăria Constanței

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, proprietar – printre altele – și al Hotelului HEBE din Sângeorz-Băi, și-a anunțat candidatura pentru funcţia de primar al Constanței la viitoarele alegeri. 

“Astăzi, în Constanţa, ca să luăm o autorizaţie de construcţie durează un an şi jumătate. (…) Avem 28 de ani de când ne-am asumat capitalismul, dar nu putem să fim doar declarativ. (…) Trebuie să producem, nu avem altă variantă. Dar din păcate românii nu mai au încredere şi pleacă afară. Cu cine vom produce? Statul astăzi pierde trei miliarde de euro datorită lipsei forţei de muncă. Singura soluţie pentru a creşte economia sunt investiţiile, şi publice, şi private. (…) Vă anunţ că voi candida la Constanţa, indiferent ce se va întâmpla şi mă voi bate (…). Constanţa a fost pe locul patru economic şi astăzi este pe locul 11 în România. Constanţa are un potenţial fantastic, nicăieri în Europa nu există un oraş direct la mare care să aibă economia atât de slabă”, a declarat reprezentantul FPTR, potrivit Agerpres.
Mohammad Murad controlează mai multe hoteluri din București, Constanța și din alte zone ale țării. El a venit în România în 1982 din Liban ca să studieze medicina şi a ajuns după 35 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară, să construiască şi să vândă peste 2.000 de apartamente, să dezvolte un lanţ de fast-food-uri şi să deţină o fabrică de pateuri.

Hotelul HEBE a fost preluat de Murad în 2001, mai întâi printr-un interpus (Gheorghe Simion), ulterior proprietatea trecând în portofoliul Phoenicia Express și al lui Murad.

În 2017, HEBE SA a avut una dintre cele mai slabe cifre de afaceri din ultimul deceniu (2,7 mil. lei) și un profit net (la fel, cel mai slab) de 118.227 lei.

Categories: Local

About Author