Pesedistul Cristian Niculae și-a anunțat prioritățile dacă vine la Primărie

Pesedistul Cristian Niculae și-a anunțat prioritățile dacă vine la Primărie

Cristian Niculae este candidatul PSD pentru funcția de primar al Bistriței. Astăzi și-a prezentat programul cu care va intra în campania electorală, un set de promisiuni cu care speră să câștige Primăria Bistrița. 

Programul lui Cristian Niculae se bazează în mare parte pe proiecte finantate din fonduri europene și cuprinde investiții în infrastructura rutieră, turism, infrastructura școlară, antreprenoriat local sau proiecte smart city.

Cristian Niculae a vorbit despre o reformă în Primăria Bistrița și a anunțat că va cere evaluarea tuturor angajaților din instituție și din direcțiile subordonate. Ba mai mult, a vorbit și despre digitalizarea tutror serviciilor publice oferite de Primărie.

În planurile candidatului PSD se regăsesc și câteva idei legate de elaborarea unui Plan Urbanistic General, implementarea unui proiect prin care să fie îngropate toate rețelele de utilități, dar și pentru stabilirea unei cromatici clare atunci când vine vorba despre fatadele blocurilor sau caselor din oras.

Niculae vrea reformă și în sportul bistrițean. Acesta își dorește înființarea unui club sportiv municipal subvenționat de Primăria Bistrița (primarul Cretu nu a investit nimic in echipele de sport n.r.), a vorbit și despre preluarea stadionului “Jean Pădureanu” și modernizarea acestuia (a renuntat la ideea demolarii pentru extinderea parcului), dar și despre amenajarea a cinci baze sportive multifuncționale in oras.

În ceea de privește infrastructura rutieră și utilitățile, Niculae a prezentat câteva proiecte importante: asfaltarea tuturor străzilor de pământ în următorii 5 ani, asfaltarea din bordura în bordură a străzilor din oraș, reabilitarea și modernizarea tuturor trotuarelor din oraș, realizarea noii centuri ocolitoare a Bistriței și reabilitarea și modernizarea centurii vechi a orașului prin amenajarea a 4 benzi de circulație.

Tot la capitolul infrastructură rutieră, candidatul social-democrat a prezentat și câteva proiecte legate de parcări. Mai exact, Cristian Niculae ar vrea să amenajeze doua parcări Park & Ride cu o capacitate totală de 600 locuri (o parcare în partea de sus și una in partea de jos a orașului), vrea să extindă parcarea de pe strada Lupeni cu până la 200 locuri și vrea să transforme 10 puncte termice dezafectate în parcări supraetajate. De asemenea, are în vedere extinderea rețelei de canalizare pe toate străzile din Bistrița, dar și extinderea iluminatului public în tot orașul.

Cristian Niculae a vorbit și despre amenajarea și reabilitarea malurilor râului Bistrița, despre realizarea unui sistem de filtrare pe râul Bistrița, amenajarea pădurii Codrișor și transformarea în pădure-parc, modernizarea pieței Decebal, amenajarea a doua parcuri pentru animalele de companie, construirea unui club al pensionarilor în zona de nord a orașului sau amenajarea unui amfiteatru pe un teren aflat în vecinătatea Turnului Dogarilor.

Candidatul PSD a vorbit și despre reabilitarea termică începută în urmă cu câțiva ani la Bistrița. El vrea să continue acest proiect și are în plan 100 de blocuri de locuințe pentru care vrea să obțină finanțare europeană.

Construirea a 4 centre intercomunitare în localitățile componente, extinderea sistemului de supraveghere video a traficului rutier, management informatizat al traficului din oraș, energie regenerabilă pentru clădirile ce aparțin Primăriei Bistrița, piste pentru bicicliști, reabilitarea pasajelor pietonale etapa 2, conservarea și punerea în valoare a zidurilor cetății, regândirea evenimentelor culturale și de divertisment, un HUB de afaceri pentru tinerii antreprenori, un centru de inovație civică sau un program de START UP local pentru IT sunt alte câteva proiecte pe care Cristian Niculae și le-a trecut în agendă.

Categories: Local

About Author