PNL Bistrița face sondaj pentru a stabili candidatul la fotoliul de primar al Bistriței

PNL Bistrița face sondaj pentru a stabili candidatul la fotoliul de primar al Bistriței

Liberalii bistrițeni au făcit deja o listă cu cei care aspiră la fotoliul de primar al Bistriței, listă care a ajuns și la București unde se va face un sondaj intern pentru desemnarea celui mai bun cadidatr. Conducerea PNL BN anuntă că rezultatele sondajului ar trebui să apară în prima săptămână din februarie și că până în 1 martie va fi ales candiatul.

“Sondajele se fac luna aceasta, pentru municipiul Bistrița deja am transmis la București numele celor care vor intra în sondaj. Acest sondaj se va face de la București”, explică liberalii bistrițeni.

Sondajul durează aproximativ 2-3 săptămâni,iar reazultatele ar trebui să apară cam la începutul lunii februarie, iar cel care va conduce în sondaje va fi și candidat. Conducerea PNL BN nu exclude nici varianta unui candidat care să fie din afara partidului, dar tot de dreapta.

În ceea ce privește Consiliul Județean se va face sondaj diferit, tot în această lună, conducerea filialei urmând să trimită tot la București lista cu cei care vor să se înscrie în cursa pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean.

“Pentru Primărie, Organizația Municipală a luat o decizie cu care și eu personal am fost de acord, sunt anumite persoane propuse să intre în sondaj, am venit și cu alte persoane pe care opinia publică le cunoaște pentru că sunt lideri ai partidelor importante din județ, tot ce înseamnă personalități politice locale cu intenții de a candida, am făcut propuneri pentru a fi sondate și anumite persoane independente dar care au notorietate. Luăm în calcul și anticipatele, bineînțeles. Noi nu venim cu oameni descoperiți ieri, un candidat trebuie să aibă notorietate, credibilitate, nu construiești un candidat de azi pe mâine. Indiferent cine va fi candidat, va fi o persoană deja cunoscută de către comunitatea bistrițeană. Rezultatele sondajelor le vom avea cam în prima săptămână din februarie. Cine conduce în sondaje va fi și candidat. Dacă din sondaj va rezulta că altcineva din Bistrița, mă refer la un exponent al dreptei, stă mai bine decât cel mai bine clasat reprezentant al PNL, atunci vom fi obligați să fim sensibili la acest subiect pentru că vrem să câștigăm alegerile. Eu am anunțat că intenționez să candidez la Primăria Bistrița, voi fi în sondaj”, a declarat astăzi la o conferință de presă președintele PNL BN, Ioan Turc.

Categories: Local

About Author