Primăria Bistrița ia credit ca să aibă bani de confinanțare a proiectelor europene

Primăria Bistrița ia credit ca să aibă bani de confinanțare a proiectelor europene

Pe masa de lucru a consilierilor locali la ședința de luna aceasta va fi un proiect de hotărâre legat de accesarea unui împrumut bancar în valoare de 25,1 mil. lei (cca. 5 mil. euro).

Banii ar urma să fie folosiți pentru finanțarea unor proiecte pentru care au fost accesate fonduri europene și pentru care autoritățile locale trebuie să asigure partea de cofinanțare, bani de care Primăria Bistrița nu dispune.

Anul trecut Primăria Bistrița a mai contractat un împrumut bancar, creditul fiind accesat la Banca Transilvania. La acea vreme, banii împrumutați au fost pentru 16 proiecte pentru care municipalitatea trebuia să asigure o cofinanțare de cca. 10 mil. lei.

Primăria Bistrița anunță că în prezent “cheltuielile neeligibile asociate celor 16 proiecte amintite anterior sunt la această dată de 22.961.918 lei și nu există resurse financiare suficiente pentru a fi finanțate din bugetul local”.

În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare se va decide daca va fi sau nu aprobată accesarea unui nou credit bancar.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*