Primăria Bistrița vrea 20 mil.lei în plus pentru Linia Verde

Primăria Bistrița vrea 20 mil.lei în plus pentru Linia Verde

Municipalitatea nu a găsit încă o firmă care să implementeze programul “Linia verde” în Bistrița. Motivul invocat de conducerea Primăriei Bistrița sunt banii care se pare că ar fi prea puțini pentru realizarea unui proiect de acest gen.

“Procedura de achiziție mijloace de transport, stații de încarcare și echipamente aferente a fost demarată din luna mai cu termen de depunere a ofertelor până la data de 27.08.2019. Interesate de procedură au fost 2 firme, dar care nu au depus oferte până la data deschiderii. Ca urmare s-a facut o analiza comparativă a 4 proceduri de acest tip aflate în diferite stadii de derulare, constatându-se că valoarea estimată a autobuzelor este mai mică decât cele similare a altor orașe”, scrie într-un referat prezentat de Primăria Bistrița.

Suma inițială estimată a fi necesară realizării Liniei Verde în Bistrița a fost de 58,8 mil.lei (12,8 mil.euro), dar pentru că nimeni nu a fost interesat să depună vreo ofertă municipalitatea vrea mai mulți bani. Mai exact, conducerea Primăriei Bistrița a pregătit un proiect de hotărâre care urmează a fi supus la vot în cadrul unei ședinte de Consiliu Local prin care se va modifica suma necesară realizării proiectului.

Astfel, dacă aleșii locali își vor da acorul de la 58,8 mil.lei se va crește suma la 70,8 mil.lei (15,06 mil. euro).

Primăria Bistrița speră să obțină finanțare europeană și de la Guvern pentru a putea pune în practică proiectul.

Banii vor fi folosiți pentru cumpărarea a 10 autobuze electrice, amenajarea 44 stații de autobuz, a 24.900 mp piste pentru bicicliști, a 39.500 mp de trotuare și a peste 18.000 mp de benzi dedicate transportului în comun.

Categories: Local

About Author