38% mai multe anunțuri de angajare în Bistrița-Năsăud, față de 2020

38% mai multe anunțuri de angajare în Bistrița-Năsăud, față de 2020

 

Conform indicelui OLX, numărul anunțurilor pentru locuri de muncă în județul Bistrița-Năsăud a crescut cu 38% în luna iulie a acestui an, comparativ cu aceeași lună a anului 2020.

Firmele din județul nostru au trecut cu bine peste criza sanitară și caută noi angajați. Numărul anunțurilor pentru locuri de muncă în diverse sectoare de activitate a crescut cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, în iulie 2021, au fost postate pe OLX 680 de anunțuri de angajare în Bistrița-Năsăud. 

Cel mai bine în clasament stă București-Ilfov cu peste 21.190 de anunţuri de angajare în luna iulie 2021, în creştere cu 78% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 12% faţă de luna iunie din 2020. 

Clujul se află pe locul 2 în topul județelor cu cele mai multe anunțuri de angajare în luna iulie, cu peste 4.600, urmat de Braşov, cu circa 4.400 şi Constanţa, cu peste 4.150 anunțuri. 

Mihail Dimitrov, business manager în cadrul OLX Locuri de muncă, confirmă că cererea pentru anga­jaţii din categoriile de lucrători producţie – depozit – logistică, şoferi-servicii auto-curierat şi ingineri – meseriaşi – constructori a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut.

Numărul anunțurilor de angajare este cu siguranță mult mai mare, OLX fiind doar una dintre platformele care promovează acest tip de anunțuri, în general pentru companii mici.

De remarcat discrepanța mare între ceea ce caută angajatorii și interesul celor dornici să se angajeze. În topul meseriilor vacante sunt cele de ingineri/meseriași/constructori și lucrători în producție/logistică, iar în topul joburilor cele vânate sunt cele din domeniile Pază și Protecție, Bone/menajere, munci sezoniere.

Categories: Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*