Primăria va cumpăra anul viitor Stadionul „Jean Pădureanu” și va demola o parte din el

Primăria va cumpăra anul viitor Stadionul „Jean Pădureanu” și va demola o parte din el

Primăria Bistrița vrea ca anul viitor să cumpere Stadionul „Jean Pădureanu”, iar odată ce baza sportivă va fi proprietatea municipalității, tribuna dinspre parc va fi demolată, conform spuselor primarului Ioan Turc. 

Municipalitatea intenționează să cumpere anul viitor stadionul pe care îl consideră un activ important pentru oraș, situația juridică a acestuia fiind nefericită, deoarece nu mai investește nimeni. 

”Eu mai alerg dimineața foarte devreme pe pista de alergare și văd cum se deteriorează de la lună la lună tribunele, suprafața de joc, cu toate că cei care se ocupă de echipa de fotbal fac eforturi ca suprafața de joc să fie menținută într-o stare care să permită organizarea de meciuri de fotbal. Mă voi consulta și cu specialiști, dar eu văd stadionul ca fiind refăcut, văd tribuna dinspre parc dezafectată, dată jos pentru că, prin infiltrații, structura de rezistență cred că e pulbere. Cred că parcul are nevoie de o gură de aer pentru că e foarte îngrămădit. Vara sunt foarte mulți oameni în parc. Printr-o deschidere a zonei de parc către stadion, s-ar aerisi foarte mult toată zona. Îmi doresc acolo terenuri de minivolei, de minifotbal, de tenis, pentru toată lumea, adică pur și simplu să încurajăm sportul de masă pentru că este esențial acest lucru”, a spus primarul la AS TV.

În aceeași emisiune, primarul Ioan Turc a fost întrebat dacă facilitățile pe care le va avea stadionul vor fi gratuite. 

”Lăsați-mă să nu răspund la această întrebare pentru că totul depinde și de soluția financiară, depinde și din ce bani faci anumite investiții. Dacă le faci din bani de la Guvern sau de la bugetul local e una, dacă le faci din bani europeni, discutăm de altceva. În momentul în care vom avea soluția de finanțare vom putea discuta și despre modul în care oamenii vor avea acces la aceste facilități. Oricum, chiar dacă se va plăti o taxă, va fi una modică, nu ceva care să atenteze la buzunarul nimănui.” a explicat Turc. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*