PRODIMA trece spre producția de energie solară, cu o investiție de peste 1,6 mil. lei

PRODIMA trece spre producția de energie solară, cu o investiție de peste 1,6 mil. lei

Compania bistrițeană PRODIMA, unul dintre cei mai mari jucători locali în industria confecțiilor metalice și prelucrărilor prin așchiere, investește peste 1,6 mil. lei în producția de energie verde pentru consumul propriu.

PRODIMA va monta 914 panouri fotovoltaice pe acoperișurile a trei hale de producție, care vor însuma o putere nominală de 411 kWp.

Finanțarea este asigurată prin proiectul ”Diversificarea producției prin achiziția de active corporale și necorporale în scopul creșterii productivității muncii la PRODIMA SRL Bistrița”, finanțat prin Programul Operațional regional 2014-2020. Valoarea totala a proiectului este de 8.069.803,26 lei. Pe lângă trecerea spre energie verde, PRODIMA și-a mai asumat prin acest proiect diversificarea producției prin introducerea a minim 3 linii de produse noi, creșterea cifrei de afaceri cu minim 2% în fiecare an din cei 5 de implementare, creșterea capacității competitive prin implementarea și certificarea a două noi sisteme de management (inovare, sănătate și securitate în muncă) etc.

Compania, deținută de familia Măgerușan, a rulat 44,6 mil. lei în 2021, cu 125 de angajați, și a obținut un profit net de 3,2 mil. lei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*