Proiect rezidențial de 24 case în Viișoara. Cine investește câteva milioane de euro?

Proiect rezidențial de 24 case în Viișoara. Cine investește câteva milioane de euro?

O antreprenoare din Bistrița, proprietară în acte a companiei Acord Construct Alt SRL, vrea să construiască un complex cu 24 de case în Viișoara. Apropiată familiei Pătrașcu (Casa de Investiții Alianța SA, parcul fotovoltaic Lechința, Fiscal Pătrașcu etc), Claudia Botoșer se află în etapa de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a trece în intravilan terenul de 24.431 mp.

Din suprafața totală, aflată în vecinătatea Aleei Trifoiului, construcțiile vor reprezenta 8.550 mp, spațiile verzi amenajate 7.330 mp, aleile carosabile și pietonale 3.835 mp. În plus, va exista o suprafață de 4.716 mp care va fi doar înierbată. Fiecare dintre cele 24 de locuințe va avea două locuri de parcare. Casele vor fi construite în regim de înălțime D+2E+M. Deocamdată, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și-a dat avizul pentru modificarea PUZ și introducerea terenului în intravilan. La un preț mediu de construcție de 400 euro/mp, proiectul Acord Construct Alt înseamnă o investiție de aproape 3,5 milioane euro. Suma nu include viabilizarea terenului și proiectele tehnice.

Potrivit listafirme.ro, compania respectivă este deținută de Claudia Botoșer (100%) și a fost fondată în 2016 de Ovidiu Crețan și Livia Pătrașcu. Numele Claudiei Botoșer apărea în 2015 ca administrator în firma Ges Green Energy Specialists SRL, unde erau asociați Ciprian Pătrașcu (fiul familiei Pătrașcu, deținătoarea Fiscal Pătrașcu SRL) și Casa de Investiții Alianța SA – unde Ciprian Pătrașcu era acționar principal). Compania producea energie electrică la Lechința, unde are un parc fotovoltaic. În 2015, firma avea un profit net de aproape 1 milion de euro. Astăzi, firma respectivă – cu rezultate modeste – aparține oficial SC Confort Construct SRL, deținută de Radu Busu. Nici Casa de Investiții Alianța nu o duce grozav ca firmă, având o pierdere de 0,5 milioane euro în 2016. Acum 10 ani, și ea scotea 1 milion de euro profit net. Construcțiile imobiliare pare a fi noua miză a familiei Pătrașcu și a apropiaților ei.

Categories: Business in top

About Author