Prundu Bârgăului a primit 8,2 mil.lei pentru lucrări de protecție împotriva inundațiilor

Prundu Bârgăului a primit 8,2 mil.lei pentru lucrări de protecție împotriva inundațiilor

Inundațiile din perioada februarie – mai 2019 au produs multe pagube în Prundu Bârgăului. Apele ieșite din albia râului Bistrița au afectat mai multe gopodării și drumuri. Pentru a repara pagubele și pentru a preveni alte probleme, Primăria Prundu Bârgăului a primit 8,2 mil.lei pentru o serie de lucrări pe albia râului Bistrița. 

“În baza Hotărârii de Guvern nr.441/2019 privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru realizarea în regim de urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Vaslui și Vrancea, pentru înlăturarea efectelor produse de inundații pe râul Bistrița la Prundu Bârgăului, județul Bistrița Năsăud cât și pentru creșterea gradului de protecție împotriva inundațiilor, sunt prevăzute următoarele lucrări: reprofilare albie  – 3.000 ml, consolidare maluri  – 2.000 ml și praguri de fund – 6 buc”, anunță Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului.

Principalul obiectiv al acestor lucrări este de a pune în siguranță cetățenii, bunurile acestora, obiectivele social – economice și infrastructura, astfel încât să fie limitate cât mai mult efectele unor posibile inundații viitoare.

 

Categories: Local

About Author