Robert Sighiartău (PNL) confirmă finanțarea de către Guvern a pepinierei de 26,8 mil. euro de la Sărata

Robert Sighiartău (PNL) confirmă finanțarea de către Guvern a pepinierei de 26,8 mil. euro de la Sărata

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, candidat pentru încă un mandat în Camera Deputaților, a confirmat într-un interviu recent că Guvernul (prin Regia Națională a Pădurilor) va investi la Sărata, lângă Bistrița, cca. 26,8 mil. de euro, în cea mai modernă pepinieră din țară.

Proiectul, anunțat inițial în 2019 de către Romsilva, va fi desfășurat pe o suprafață de 24,5 hectare. Pepiniera, complet automatizată, va produce anual 20 mil. de puieți de rășinoase, care vor fi folosiți pentru împăduriri în toată țara. Finanțarea este asigurată din fonduri europene și este prinsă în Programul Național de Redresare și Reziliență.

“Susțin în primul rând investițiile majore în Bistrița Năsăud care sunt incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență: drumul expres Bistrița – Dej – Cluj-Napoca (130km), modernizarea căii ferate Cluj-Napoca –Dej –Beclean –Salva –Năsăud –Ilva Mică ( cu 116 km în județul nostru), înființarea pepinierei Sărata, lângă  parcul industrial Bistrița Sud. (…) Acestea vor fi pentru mine priorități absolute, mă voi bate pentru realizarea lor și voi avea un partener în guvernul liberal. Sper că și în Consiliul Județean.”  a declarat Robert Sighiartău.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*