Eveniment major: ROMBAT va produce o primă șarjă de baterii Lithium-Ion până la finalul anului

Eveniment major: ROMBAT va produce o primă șarjă de baterii Lithium-Ion până la finalul anului

O linie de producție a bateriilor Lithium-Ion va fi instalată în curând la Bistrița, iar ROMBAT, în colaborare cu compania Prime Motors, în care deține 35%, va livra primele produse până la finalul anului. Clientul numărul 1 vine din industria energiei regenerabile.

Theo Loock, CEO al METAIR, a declarat azi că Prime Motors va livra baterii de tip Lithium-Ion pentru un client din domeniul energiei regenerabile. “Am lucrat mult la prototipuri și dezvoltarea produselor pentru un client pe termen lung”, spune Loock.

În februarie, METAIR, prin intermediul ROMBAT, a cumpărat 35% din compania bucureșteană Prime Motors, care va deveni centru de cercetare și dezvoltare al grupului pentru tehnologii Lithium-Ion. De atunci, Prime Motors a achiziționat o linie de producție a bateriilor Lithium-Ion, care va fi instalată în curând la Bistrița, pe platforma ROMBAT.

METAIR și Prime Motors sunt implicate, de asemenea, în câteva proiecte Lithium-Ion alături de mai mulți producători auto, care ar putea facilita intrarea sud-africanilor pe această nișă din piața automotive. Suntem foarte prinși cu câteva prototipuri în acest sens, în următorii 5-7 ani vom fi acolo unde ne dorim”, a mai spus Loock.

 

Categories: Business in top

About Author