COBOȚII dau năvală în industria bistrițeană. Cine îi aduce, cine îi preia?

COBOȚII dau năvală în industria bistrițeană. Cine îi aduce, cine îi preia?

Coboții (roboții colaborativi) vin spre industrie cu o viteză pe care nu ne-o imaginăm. Companiile care nu-i vor adopta vor dispărea – este concluzia principală a evenimentului “Industria din Bistrița: Fit for the Future”, organizat de compania ES Elektro și ziarul BistritaBusiness.ro, miercuri și joi, la Hotel Metropolis.

Timp de 2 zile, invitați ai companiilor care activează în industria locală au putut asista la prezentări, participa la dezbateri sau la seminarii tehnice, cu modele de coboți în preajmă, alături de reprezentanți ai unor giganți mondiali precum Siemens, Schneider, Philips, Universal Robots, Robotiq. În speach-urile lor, reprezentanții acestor companii – lideri globali în domeniul roboticii și soluțiilor pentru automatizare – au insistat pe beneficiile imense pe care coboții le aduc deja în industrie, în contextul în care oricum economiile se confruntă cu o criză acută a forței de muncă. Oricum, au spus ei, coboții nu au menirea de a înlocui complet factorul uman ci de a forma, împreună cu acesta, un sistem mult mai eficient. Angajații care vor putea fi dislocați în urma activității coboților, vor putea fi mutați în alte zone, unde automatizarea încă nu este posibilă.

Peste 30 de companii locale, în frunte cu Leoni, Comelf, Rombat, Iproeb, Brio Fresh, TSK, Alu Meta System, ICPE, Metalpro, Ecosmart și-au trimis reprezentanți la eveniment, pentru a se informa despre noile tehnologii existente pe piață și deschide un dialog pentru posibile colaborări în domeniul coboților și automatizării.

 

 

Categories: Business in top

About Author