Șeful PNL Bistrița, Sorin Hangan: “Ce alianță cu PSD? Bătălia cu PSD abia începe. Și va fi dură!”

Șeful PNL Bistrița, Sorin Hangan: “Ce alianță cu PSD? Bătălia cu PSD abia începe. Și va fi dură!”

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, limpezește apele după controversele care s-au iscat în urma ședinței Consiliului Local, potrivit cărora liberalii s-ar fi aliat cu pesediștii pentru prelungirea contractului la transportul în comun. “Nici vorbă”, spune Hangan. “Nu cu PSD ne-am aliat, ci cu bistrițenii. Bătălia cu PSD abia începe. Și va fi dură.”, spune Hangan.

Rep.: Domnule Hangan, cum răspunde PNL acuzelor că a făcut jocul PSD?

S.H.: “Nu ne-am aliat cu PSD, asta e o prostie. PNL a rezolvat o problemă pe care PSD și unii funcționari din Primărie au creat-o. Eu o văd ca pe o victorie a liberalilor în Consiliul Local Bistrița, care și-au impus punctul de vedere. Nu au fost multe victorii în acești ani în care PSD și aliații lui au votat în turmă, fără să țină cont de interesul cetățeanului. Vin acum, după luptă, niște viteji consilieri, unul parcă e de la PER, care după ce ani de zile a tăcut în ședințe de am crezut că e mut și doar când ridica brusc mâna alături de PSD ne demonstra că e viu, și ne acuză că am făcut blat cu PSD și Ovidiu Crețu. Am rezolvat o problemă, în interesul cetățenilor. Noi, liberalii, nu ne permitem să lăsăm copiii și vârstnicii fără transport în comun nici măcar o zi. E o chestiune de respect.

Rep.: De ce a fost nevoie de prelungirea contractului cu 6 luni?

S.H.: Dacă am fi mers după ideea PSD, de a prelungi cu doar 3 luni contractul, când e atât de evident că nu va fi în stare să facă licitația în acest răstimp, am fi ajuns să aștepte școlarii în stații niște autobuze care nu ar mai fi venit. De acord, nu ar fi trebuit să avem atâtea prelungiri din capul locului. Acel contract cu transportatorul a expirat din 2015, a fost prelungit cu un an, apoi cu doi. Acum PSD, care în atâția ani n-a reușit să facă o amărâtă de licitație, a propus o altă prelungire, pentru că acel contract expiră curând. Cam la limita legii. Speriați, au promis că în 3 luni vor face ce n-au făcut în 3 ani. E puțin probabil să aibă loc acea licitație în 3 luni și de aceea, în numele liberalilor, am propus să fie 6 luni, numai să o rezolve odată! Iar dacă se va organiza mai degrabă de 6 luni, nu cred că se va supăra nimeni. Am evitat ca peste o lună să venim să votăm o nouă prelungire, ca să fie anunțată în acel termen legal de 60 de zile. Cine vrea să înțeleagă gestul nostru, îl va înțelege ușor.

Rep.: Cine a greșit în această problemă a contractului?

S.H.: I-am cerut public primarului Crețu să-i sancționeze pe cei de la Direcția Juridică a Primăriei, care ar fi trebui să aibă grijă ca propunerea de prelungire să fie făcută cu 60 de zile înainte de expirarea contractului. Nu au avut grijă de asta, dar au avut grijă să nu își pună ștampila și semnătura pe raportul propus acum de primarul lor. Au greșit, dar nu și-au asumat acest lucru. Ne-au lăsat pe noi, consilierii, să ne asumăm o prelungire aflată aproape de limita legislației. Probabil că salariile lor de 2000 de euro le-au luat mințile și nu-i mai interesează jobul lor. Dacă e așa, să plece acasă. Lucrurile se vor schimba după ce PNL va câștiga Primăria, vă garantez că în 3 luni toată lumea ori va zbârnăi acolo, ori va merge acasă.

Rep.: Ce ați votat în 2015 referitor la modernizarea Pieței Centrale? Sunteți de acord cu tăierea unui număr de castani seculari de acolo?

S.H.: Este în mare vogă subiectul modernizării Pieței Centrale și ni se spune că am votat și noi, liberalii, acest proiect în 2015. Corect, am votat pentru modernizarea pieței, cu toții ne dorim acest lucru. Atâta că la momentul votului, acum 3 ani, nu exista niciun proiect tehnic, în care să vedem că mai mulți castani seculari vor fi tăiați. Cineva a pus atunci problema tăierii copacilor și ni s-a spus, martor și responsabil e primarul Ovidiu Crețu de la PSD, că vom vedea detaliile în proiectul tehnic, dar nu se pune problema de a elimina vegetația. Eventual niște uscături. Ei, proiectul acela tehnic a apărut acum. Și nici acum, că a apărut, nu e clar câți copaci vor dispărea. Nu vedeți că nici ei nu știu? Ne spun că după unii sunt X copaci, după alții Y. Nu le iese numărătoarea, deși proiectul e gata. Pentru noi, liberalii, e limpede, așa cum a fost și în 2015: Dorim modernizarea pieței. Nu dorim tăierea castanilor seculari. Dacă vreun castan chiar stă în calea unui detaliu din proiect – un pârâiaș cu apă, un loc de utilitate maximă pentru cetățeni, un refugiu pentru Pompieri sau ceva de acest gen, vom înțelege. Dar, atât.

 

 

 

Categories: Local

About Author