Spitalul Județean Bistrița-Năsăud are cea mai modernă secție ATI din țară

Spitalul Județean Bistrița-Năsăud are cea mai modernă secție ATI din țară

Secția de Anestezie-Terapie Intensivă și Unitate de Transfuzii Sanguine a fost extinsă și modernizată, iar în urma investiției de 14 mil.lei a devenit cea mai modernă secție de acest tip din țară.

„Astăzi suntem în situația de a avea și o spun fără a folosi cuvinte mari, cea mai modernă și dotată secție de Terapie Intensivă din România”, a declarat astăzi într-o conferință de presă președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vizitat astăzi Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud pentru a inaugura secția ATI și a declarat că este mulțumită și emoționată pentru că investiția, făcută cu bani de la Ministerul Sănătății, a fost finalizată.

“În Sănătate s-au făcut foarte multe lucruri, acestea sunt faptele, această secție respectă legislație, circuite. Cred că ați observat ce înseamnă să ai la patul pacientului un ventilator care să susțină funcțiile vitale, pentru că într-o secție în care ai 20 de paturi, 5 ventilatoare și 8 pacienți critici la un moment dat îți pui probelma ce să faci, pe cine să alegi, alegi să transferi dar poate nu rezistă drumului. Apoi, sunt injectomate, monitoare, există un post de supraveghere a pacienților, nu ai nevoie de personal suplimentar. Mă bucur că la Bistrița au fost înțelese aceste lucruri, lucruri făcute pentru pacient. Un management este performant atunci când reușește să aibă grijă de pacient și tot ce face să fie doar în folosul pacientului”, a declarat astăzi la Bistrița ministrul Sorina Pintea.

Secția a fost extinsă de la 284 mp la 710 mp și dispune de 20 de paturi dotate cu aparatură modernă care ajută personalul medical să ofere bolnavilor tot ajutorul de care au nevoie.

Tot Radu Moldovan, a anunțat astăzi că se fac deja pregătiri pentru extinderea și modernizarea secției de Psihiatrie susținând că “incidența și solicitările sunt mult mai mari decât capacitatea pe care o avem acolo”.

Președintele CJ BN a anunțat că ministrul Pintea va vizita astăzi si secția de Psihiatrie.

 

Categories: Local

About Author