Start-Up Nation începe în primăvară cu fonduri de 1 mld. lei

Start-Up Nation începe în primăvară cu fonduri de 1 mld. lei

Virgil Popescu, actualul ministru al economiei, a anunțat că cea de-a III a ediție a programului Start-Up Nation va primi undă verde până la rectificarea bugetară care va avea loc în primăvara acestui an. Popescu a precizat că pentru ediţia a III a este alocată suma de 1 mld. lei credit de angajament, adică jumătate din bugetul prevăzut iniţial pentru acest program. 

“Start-Up Nation 2019, ediţia a treia, va începe până în rectificarea bugetară cu fonduri de 1 mi­liard de lei. La rectificarea bugetară se poate suplimenta suma în funcţie de proiectele înscrise în cadrul programului. Vor fi bani pentru toate proiectele, nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Trebuie să vedem ce proiecte vor fi înscrise şi apoi suplimentăm, după caz, şi bugetul alocat programului. Mai vorbim la rectificarea bugetară pentru că s-ar putea să avem surprize plăcute”, anunță ministrul Virgil Popescu.

Programul Start–Up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Obiectivul principal al Programului îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative. Programul se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Categories: National

About Author