TELEKOM montează la Feldru sisteme fotovoltaice de 2,3 mil. lei

TELEKOM montează la Feldru sisteme fotovoltaice de 2,3 mil. lei

TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS a câștigat licitația de la Feldru și va instala sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate din comună care nu sunt racordate la rețeaua clasică de distribuție.

Comuna Feldru a contractat lucrările de instalații electrice aferente instalării unui număr 96 de sisteme fotovoltaice de tip “off-grid” de producere a energiei electrice. În urma licitației, TELEKOM a câștigat cu o ofertă de 1,99 mil. lei, la care se adaugă TVA.

Comuna Feldru are o serie de gospodării izolate, aflate la mai mult de 2 km de rețeaua electrică, care nu au acces la electricitate, dar care sunt folosite permanent de proprietarii acestora. Pentru a asigura cu energie electrică aceste gospodării, comuna Feldru a depus la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect care a fost aprobat. Implementarea proiectului este în concordanță cu scopul programului respective creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuinţele situate la cel puţin de 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali.” – aaratat beneficiarul în caietul de sarcini.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*