Teraplast, Rombat și Transmixt susțin campania antidrog lansată de Prefectură

Teraplast, Rombat și Transmixt susțin campania antidrog lansată de Prefectură

Prefectul Stelian Dolha a lansat o campanie de luptă împotriva consumukui de droguri în rândul tinerilor. El a anunțat astăzi că a găsit sprijin la câteva firme din Bistrița și că va organiza un concurs cu premii pentru tineri. Cele mai bune idei de sloganuri și afișe vor fi premiate și mai apoi afișate în oraș. 

La Prefectură există o comisie care ar fi trebuit să știe care sunt statisticile privind consumul de droguri în rândul tinerilor în Bistrița-Năsăud. Dolha este însă nemulțumit pentru că în realitate o astfel de statistică nu există și a decis să desființeze acea comisie.

“Primul lucru pe care am anunțat că îl fac a fost că desființez comisia pe care o am în subordinea Prefecturii și înființez un grup de lucru. Un grup de lucru din care să facă parte Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud sau conducerea principalelor licee, Poliția, Centrul de Consiliere Antidrog, Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională”, a explicat Stelian Dolha.

Din grupul de lucru înființat de prefect ar putea să facă parte și consiliul elevilor și studenților, sau chiar ONG-uri de profil.

Prefectul a lansat și un concurs tematic pentru combaterea consumului de droguri. “Tineri pentru tineri” este un concurs de sloganuri  și afișe antidrog, iar prefectul Dolha anunță că se vor da și premii.

“Pliantele și afișele o să vă placă, nu o să le mai facem noi. Pliantele și afișele o să fie făcute de tineri. Consurs de idei cu premii. Mi s-a spus că nu sunt bani, am găsit și bani. Avem partenere firmele Teraplast, Rombat și Transmixt și astăzi aștept răspunsul și celor de la RCB”, a mai adăugat Stelian Dolha.

Premiile puse la bătaie sunt:

Premiul I – 3.000 de lei

Premiul II – 2.500 de lei

Premiul III – 2.000 de lei

Afișele și sloganele pot fi trimise până în luna martie pe adresa de mail a prefecturii prefect@prefecturabn.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook : Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud .

În plus, prefectul intenționează să propună ca în școli să existe ore opționale de educație

Categories: Local

About Author