TYROL Bistro&Café – primul local cu specific austriac deschis la Bistrița

TYROL Bistro&Café – primul local cu specific austriac deschis la Bistrița

După 28 de ani petrecuți în Austria, o familie de antreprenori s-a întors la Bistrița și a deschis TYROL Bistro&Café, un local inspirat de faimoasele bistro-uri tiroleze de la poalele Alpilor austrieci.

 Centrul vechi al Bistriței geme de cafenele și restaurante, însă mai toate seamănă leit între ele prin oferta lor. Puține au personalitate, fapt care l-a îndemnat pe Florin Pop să deschidă un local cu o identitate aparte.

Locuind de la vârsta de 1 an în Austria, tânărul (29 de ani) a crescut cu bucătăria specifică acestei țări și atunci decizia a fost simplă: un bistro cu specific tirolez (Tirol este o regiune din vestul Austriei, celebră în special pentru resorturile de ski, hotelurile și restaurantele sale).

Inginer frigotehnist de profesie, Florin a decis să se reinventeze într-un antreprenor, proprietar de bistro, în ciuda sfaturilor părinților săi. Totuși, ideea tânărului a fost bazată și pe un lucru concret: familia Pop deținea în centrul istoric al Bistriței un spațiu comercial făcut parcă pentru localul visat. Situat în stânga Primăriei, imobilul a găzduit mulți ani tot felul de afaceri, inclusiv un restaurant, însă Florin crede că niciodată nu a fost exploatat la potențialul lui maxim. După o renovare serioasă a spațiului, TYROL Bistro&Café și-a deschis în sfârșit porțile în urmă cu două săptămâni. Echipa localului e formată din 6 persoane, una dintre ele fiind chiar Florin, care te întâmpină curtenitor chiar de pe terasă și te poftește să te așezi. “Nu am deschis afacerea asta ca să fiu șef. Chiar vreau să mă implic personal, să fiu zilnic între clienți, alături de colegii mei, să mă asigur că totul merge cum trebuie. Nu este ușor, dar este ceea ce am ales să fac și cred în proiectul ăsta. Vrem să oferim bistrițenilor puțin din spiritul frumos al Austriei, aceasta e deviza noastră spune antreprenorul.

Și acest spirit poate fi găsit cu siguranță în multe rețete cu specific austriac, într-o bere bună, într-un vin ales, în decorurile localului sau în atitudinea pozitivă și relaxată a echipei. Să nu uităm faimoasa cafea Bristot, prăjită la poalele munților Dolomiți, la câțiva pași de Austria.

Noi ne dorim clienți care caută localuri cu personalitate, bistrițeni sau turiști care traversează orașul sau vin aici cu afaceri. Credem că avem ceva distinct, îi așteptăm să ne descopere. Avem peste 70 de locuri la mese înăuntru și 23 pe terasă, putem organiza deci și petreceri, degustări de vinuri, alte tipuri de evenimente. De exemplu, că tot începe Wimbledonul, îi așteptăm pe iubitorii de tenis să urmărească la noi pe terasă meciurile Simonei Halep. Vom avea surprize pentru cei prezenți în timpul acestor meciurispune Florin.

Localul este operat prin compania Happy Kauf SRL Bistrița.

ORAR TYROL Bistro&Café:

Luni-Vineri : 9.00-24.00

Sâmbătă-Duminică : 12.00-24.00

Categories: Business in top

About Author