Polonezii de la R22, care dețin MXHost Bistrița, văd o creștere de 20% în 2021

Polonezii de la R22, care dețin MXHost Bistrița, văd o creștere de 20% în 2021

Grupul polonez R22, care controlează și MXHost.ro Bistrița, anunță că a încheiat 2020 cu o creștere a afacerilor de 20%, depășind 30 mil. lei, dovadă a avansului pieței de găzduire web și de e-commerce pe fondul crizei sanitare.

Companiile româneşti din grupul polonez R22 deţin peste 30% din piaţa locală de hosting (găzduire web). Investitorii sunt prezenți în România prin intermediul companiei Blugento, specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, şi 6 companii de găzduire web: NET Design (MXHost.ro), Web Class IT (XServers.ro), Top Level Hosting (TLH.ro), Găzduire WEB (Gazduire.ro), HostVision (HostVision.ro), RoSpot (Rohost.ro).

Piaţa de hosting a crescut în România pe măsură ce companiile şi-au extins prezenţa în online, proces accelerat în 2020 pe fondul pandemiei, iar comerţul a avut un salt ce a depăşit rapid media ultimilor ani, în contextul unei nevoi mai mari de domenii web, de găzduire web, de servere, de platforme online, de magazine online, de certificate SSL etc.

„În mai puţin de 1 an, criza generată de COVID-19 a produs o schimbare în modul în care majoritatea companiilor îşi desfăşoară activitatea altfel posibilă doar în ani. Consumatorii au făcut un shift rapid către online, iar companiile au răspuns accelerând procesul de digitalizare, cu accent mare pe calitate. Ne aşteptăm ca anul acesta investiţiile  în digitalizare să urmeze acelaşi trend, în încercarea companiilor de a rămâne competitive şi de a se dezvolta”, spune bistrițeanul Adrian Chirută, fondatorul MXHost, care este azi Managing Partner al R22 România.

Afacerea MXHost a început la Bistrița în 2004, când liceanul – pe atunci – Doru Adrian Chiruță a intuit ce schimbări și oportunități aduce Internetul și a pariat pe un business în acest domeniu. MX Host a crescut discret, mai mult pe bază de recomandări și a devenit unul dintre liderii pieței de hosting. Polonezii au achiziționat 60% din companie în 2018, contra sumei de 2,83 mil. euro. În prezent, ei controlează 100% din firma bistrițeană, prin Web Class IT SRL.

Pentru anul 2021, polonezii estimează o creştere de cel puţin 20% a afacerilor cumulate ale celor 7 companii din România. Firmele au împreună peste 80 de angajaţi şi prezenţă în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bistriţa, administrând peste 100.000 de domenii active.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*