Un clop cu pană de păun, primit la Bistrița – între cadourile declarate de Johannis în 2019

Un clop cu pană de păun, primit la Bistrița – între cadourile declarate de Johannis în 2019

Președintele Klaus Johannis a făcut publică lista cu cadourile primite în 2019 cu prilejul unor acțiuni de protocol. Printre darurile ajunse la președintele țării se numără și un clop cu pană de păun primit la Bistrița. 

Comisia de evaluare din cadrul Administrației Prezidențiale a estimat că valoarea totală a bunurilor primite de șeful statului anul trecut este puțin peste 31.000 lei.

Cele mai scumpe cadouri primite de președintele Iohannis sunt două tablouri, fiecare în valoare de 2.862 de lei. Președintele a mai primit și replică a covorului “de Transilvania” cu nișă ornamentată, realizată din lână și mohair estimată la 1.900 lei, o tăviță pătrată pentru bijuterii – Tiny Jewel Box, cu fotografie vintage cu harta aeriană a DC din 1829 în valoare de 1.000 lei sau o sculptură din argint reprezentând o vedere în ansamblu a orașului Ierusalim în valoare de 1.100 lei.

Pe lista de cadouri primite de șeful statului se numără și o pălărie artizanală “Clop cu pană de păun” – Bistrița-Năsăud, realizată de meșterul popular Lucia Mihaela Poll. Pălăria a fost estimată la 1.380 de lei.

Klaus Iohannis a mai primit anul trecut și tablouri, drapele, icoane și alte obiecte decorative, printre care unele realizate de copii.

Categories: National

About Author