Vânzarea Hotelului Metropolis blocată inteligent prin intrarea fulger în insolvență

Vânzarea Hotelului Metropolis blocată inteligent prin intrarea fulger în insolvență

 Vânzarea de către ANAF a hotelului de 5 stele Metropolis din Bistrița a fost blocată, pentru că firmei care operează stabilimentul, Metropolis Grup, i-a fost acceptată intrarea în insolvență. Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis acest lucru în 22 septembrie, cu 4 zile înainte de licitația anunțată de ANAF pentru vânzarea hotelului.

Instanța a desemnat ca administrator judiciar provizoriu pe Consult Management UV IPURL, care se ocupă și de alte insolvențe din grupul de firme Metropolis. În perioada următoare, creditorii companiei trebuie să se înscrie în tabelul de creanțe, data limită fiind 8 noiembrie 2017. Definitivarea acestui tabel se va întâmpla la data de 22 decembrie 2017.

Hotelul era scos la vânzare de ANAF într-o licitație anunțată pentru 26 septembrie 2017, dar mutarea inteligentă a administratorilor Metropolis Grup din zilele premergătoare licitației a anuat operațiunea Fiscului. Prețul de pornire fusese stabilit la 30 milioane lei. Firma Metropolis Grup garantase cu hotelul activitatea Metropolis Bets, organizatoarea jocului de bingo difuzat de Antena 1 în ultimii ani. Metropolis Bets acumulase datorii de câteva milioane de lei la finalul lui 2016. Pe de altă parte, Metropolis Grup însăși – operatorul hotelului – are datorii restante la bugetul de stat de 10,6 milioane lei, la data de 30.06.2017, potrivit datelor ANAF. Într-o analiză publicată în septembrie, BistrițaBusiness.ro a calculat în contul firmelor din grupul Metropolis datorii către stat de peste 60 milioane lei. Deși apar încă asociați în companii mai vechi, cei doi oameni din spatele grupului Metropolis, Radu Chifa și Petru Rus, și-au împărțit de 2-3 ani afacerile, rămânând parteneri în special în zona hotelului. În rest, unul se ocupă mai mult cu jocurile de noroc, celălalt de imobiliare.

ANAF poate face apel la soluția Tribunalului.

Categories: Local

About Author