Vin banii la primării pe proiectele PNDL

Vin banii la primării pe proiectele PNDL

Premierul Ludovic Orban a anunțat că pregătește scoaterea sumei de 1 miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară și transferul acesteia către Ministerul Lucrărilor Publice, pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală.

În cadrul PNDL I din obiectivele de investiții incluse la finanțare au rămas în execuție un număr de 1.820 obiective de investiții. Pentru finalizarea acestora ar fi nevoie de 3,09 mld lei.

“La acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2020 este următoarea: PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 263.761,85 mii lei, din totalul de 460.000 mii lei; PNDL II – a fost transferată beneficiarilor suma de 2.150.290, mii lei, din totalul de 2.740.000 mii lei. Pentru ambele etape ale programului, sumele alocate urmează a fi consumate în aproximativ 2 săptămâni, având în vedere faptul că cererea săptămânală de transfer a sumelor angajate prin program este de aproximativ 150.000 mii lei”, se arată într-un document prezentat de Guvern.

Executivul a anunțat că cei 1 mld. lei ar urma să asigure continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare, prin onorarea solicitărilor de transfer înregistrate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*