Vodafone a preluat UPC România

Vodafone a preluat UPC România

Vodafone România și UPC România au finalizat procesul de achiziție, valoarea tranzacției ridicându-se la 18,4 miliarde de euro.

Comisia Europeană a aprobat preluarea de către Vodafone Group a operațiunilor Liberty Global în România, Germania, Ungaria și Cehia.

“Finalizarea tranzacției reprezintă o nouă călătorie, atât pentru Vodafone România, cât și pentru UPC, deoarece de acum înainte cele două companii nu mai sunt competitoare. Acum echipele reunite pot lucra împreună pentru a dezvolta cele mai bune servicii și soluții pentru clienții din România. Această achiziție, una dintre cele mai importante din industria Telecomunicații din România, va reuni cele două echipe”, anunță reprezentanții celor două companii.

Vodafone a aparut în România în aprilie 1997 și a fost primul opertor care a lansat serviciile 3 G pe piața românească. UPC România are o istorie de 25 de ani, este al doilea operator de televiziune prin cablu din țară (după RDS&RCS), are 1,2 milioane de clienți și peste 1.200 de angajați.

Categories: National

About Author