11 asistenți de la Spitalul Județean, depistați pozitiv cu coronavirus

11 asistenți de la Spitalul Județean, depistați pozitiv cu coronavirus

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany. Conducerea unității medicale a pornit o anchetă, iar medicul șef și asistentul șef al secției unde lucrează asistentele confirmate pozitiv au fost deocamdată suspendați.

“Din păcate se pare că relaxarea creează tot mai multe probleme și lucrul acesta se vede atât în numărul pacienților internați, și din păcate se vede în rândul personalului medical. Săptămâna trecută am avut un asistent medical asimptomatic care lucra la CT și care a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. În urma anchetei am verificat contacții lui și primul contact care a fost testat este parteera lui care este asistentă medicală la Secția de Neurologie. Am testat-o și s-a constatat că și ea este pozitivă. Drept urmare ne-am dus mai departe cu testările la personalul din cadrul Secției Neurologie și ieri am depistat pozitive 8 asistente medicale din secția de Neorologie și o asistentă medicală din secția ATI”, a declarat astăzi la o conferință de presă managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Pe lângă ancheta epidemiologică începută de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, conducerea Spitalului Județean a demarat o anchetă internă pentru a stabili cum s-a răspândit virusul în rândul personalului.

Se pare că relaxarea nu este doar în rândul populației, ci este și în rândul personalului medical. Se pare că era un obicei la nivelul secției de a servi masa împreună, abslut fără nicio protecție, ceea ce este total contraindicat și interzis de procedurile spitalului”, a mai spus Gabriel Lazany.

Lazany a anunțat că deocamdată medicul șef al secției de Neurologie (dr. Iuliana Gărduș) și asistentul șef sunt suspendați din funcție până la finalizarea anchetei interne.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*